Teknoloji

2046’da Dünya’ya Çarpabilecek Asteroid Keşfedildi

Bilim insanları gezegenimize çarpması muhtemel asteroitleri keşfetmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şimdi yapılan bir keşif, yeni keşfedilen bir asteroidin sevgililer günü 2046Şubat ayında (14 Şubat) Dünya’ya çarpabileceğini gösteriyor.

Bu keşfedilen nesne 2023DW’ adı verilir. Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA) Yakın Dünya Nesneleri Uyum Merkezi de bu asteroidin gezegenimize çarpma ihtimalinden sorumlu. risk listesinekatma.

Asteroidin Dünya’ya çarpma olasılığı oldukça düşük.

2023DW’nin risk listesine eklenmesinin sebebi ise 2046’da gezegenimize çarpma ihtimali. Ancak bu ihtimalin çok düşük olduğunu belirtmek gerekiyor. Uzmanlar, asteroitin gezegenimizi etkileme şansı olduğunu söylüyor 625’te 1 olduğunu söylüyor. Bu oran oldukça küçük olmakla birlikte, araştırmacılar halen yüksek çarpışma riskiolarak düşünülebilir.

Yeni keşfedilen asteroidin boyutlarına ve çarparsa nasıl bir etki yaratabileceğine de bir göz atalım. ESA’ya göre 2023DW’nin çapı 50 metredir. Bu bir olimpik havuz kadar büyük çıkıyor. Bu büyüklükteki bir asteroid gezegenimize çarparsa bölgeye göre çok büyük olmasa da önemli hasara neden olabilir.

Şu anda 2023DW hakkında çok az bilgi var.

Ancak yeni nesne hakkında çok az şey biliyoruz. Araştırmacılar, asteroitin boyutunun bile şu anda tam olarak ölçülemediğini bildiriyor. Ayrıca 2023DW’nin nasıl görüneceğine dair kesin bir bilgi yok.

Bilim adamları önümüzdeki haftalarda 2023DW hakkında konuşuyor. hesaplamalar ve gözlemler hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışacaktır. Sonuç olarak asteroidin tam boyutu ve Dünya’ya çarpma olasılığı gibi konular daha detaylı incelenecek. Gezegenimize çarpmak yerine daha iyi yörünge hesapları yapıldığında geçme olasılığıbiz de görebiliriz.

ESA’nın gök cisimleri üzerinde oluşturduğu risk listesine buradan ulaşabilirsiniz. 2023DW’yi NASA’nın asteroitleri 3 boyutlu olarak incelemenizi sağlayan ‘Eyes On Asteroids’ sitesi aracılığıyla da görüntüleyebilirsiniz.

NASA, olası asteroit felaketlerini önlemek için geçtiğimiz günlerde ilk adımı attı.

Bu asteroidin çarpma olasılığı oldukça düşük olsa da NASA, gezegenimizi bu tür senaryolardan korumak için geçtiğimiz aylarda bir adım attı. DARTUzay aracı olarak adlandırılan bu proje kapsamında bir uzay aracı, milyonlarca kilometre ötedeki bir asteroide çarptı.

haber-ipsala.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu